Coffee zeRo

Ingredienser

FAKTA

Innehåll per dagsdos
Arabicakaffe, pulver 2000 mg
Extrakt från gröna kaffebönor 200 mg
Koffein (naturligt) 30 - 60 mg
Krom 120µg (300%*)

* = % % av referensvärdet

Coffee Zero

Coffee Zero är ett hälsokaffe som innehåller klorogensyra från orostade, gröna kaffebönor. Vid vår produktion tar vi vara på det kraftfulla verksamma ämnet klorogensyra som utvinns ur gröna kaffebönor, ett ämne som går förlorat när kaffebönorna rostas. Coffee Zero innehåller även krom som bidrar till en normal omsättning av makronäringsämnen (kolhydrater, fett och protein).

Varje svensk dricker i snitt 3,2 koppar kaffe per dag. Det betyder att vi konsumerar näst mest kaffe i världen. Bara finländarna dricker mer kaffe. Coffee Zero är ett unikt kaffe, utvecklat för skandinaviska kaffeälskare. Men med Coffee Zero får du mer än bara ett kaffe.

Gröna kaffebönor

Coffee Zero innehåller en stor andel gröna kaffebönor. Vanliga kaffebönor rostas i 210 grader. Bönorna i Coffee Zero är gröna och orostade och alla de naturliga näringsämnena är intakta.

Genom att dricka Coffee Zero kan du minska risken för metabola syndromet, vilket är ett samlingsbegrepp för riskfaktorer för hjärt- och kärlsjukdomar, dvs. ökat midjemått, insulinresistens, diabetes typ 2, högt blodtryck och blodfetter.

Klorogensyra

Gröna kaffebönor innehåller en hel del klorogensyra. Det är en syra som påverkar hälsan positivt eftersom den kan öka både fettförbränningen och ämnesomsättningen. Klorogensyra påverkar upptaget av fett och glukos, vilket kan bidra till en ökad förbränning

Brända eller rostade kaffebönor – alltså vanligt kaffe – innehåller också klorogensyra, men betydligt mindre. Mycket försvinner nämligen vid rostningen.

Gröna kaffebönor däremot, som är orostade och därmed råa, är proppfulla av klorogensyra.

Klorogensyra bidrar också till regleringen av blodsockernivån. Coffee Zero gör också att du orkar mer eftersom det naturligt innehåller koffein. Gröna kaffebönor innehåller också antioxidanter.

Antioxidanter

Gröna kaffebönor innehåller som sagt mycket antioxidanter. Antioxidanter är molekyler som neutraliserar fria radikaler i kroppen och därmed motverkar oxidativ stress.

Kaffe tycks ha en positiv effekt på hälsan. Anledningen till att kaffe tycks minska risken för metabola syndromet är att det innehåller polyfenoler som hydrokinnaminsyra. Polyfenoler är aromämnen som finns i växter, och vissa av dessa ämnen är antioxidanter. Det har tidigare antagits att polyfenoler skulle kunna ha en positiv effekt på sockermetabolismen, att de kan minska fettupptaget i tarmen, sänka det skadliga LDL-kolesterolet och ha en antiinflammatorisk effekt.

Flera studier visar faktiskt att kaffebönor är en av våra största källor till antioxidanter.

 

innholdsmodellse

Krom

Coffee Zero innehåller krom, som är ett ämne som lätt tas upp av kroppen. Krom är viktigt för nedbrytningen av makronäringsämnen som kolhydrater, fetter och proteiner.

Krom bidrar till att reglera blodsockernivån. Krom ingår i det som kallas glukostoleransfaktorn (GTF) som förstärker insulinets verkan. Insulin är ett hormon som reglerar blodsockret. Eftersom Coffee Zero innehåller krom kan det ha en stabiliserande effekt på blodsockret. Krom bidrar troligen till förbränningen av fett och protein genom sin påverkan på insulinet. Troligen kan krom också sänka kolesterolhalten i blodet.

Koffein

Coffee Zero innehåller 30–60 mg naturligt koffein, bevarat i sin ursprungliga form. Tack vare att Coffee Zero innehåller naturligt koffein är det också uppiggande.

Koffein är ett milt centralstimulerande ämne som har en rad fysiologiska effekter. Det påverkar främst hjärnan och ett måttligt intag bidrar till en förbättrad fysisk förmåga samt ökad vakenhet och koncentrationsförmåga. Koffeinets verkan är väl dokumenterad. Här kan du läsa mer om koffein.

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA) har konstaterat att ett kaffeintag på cirka 400 mg koffein per dag (motsvarande upp till fem koppar kaffe) kan avnjutas som del av en sund, balanserad kost och en aktiv livsstil. Vi rekommenderar att man byter ut åtminstone en av dessa koppar mot Coffee Zero!

blader_beans
kopp med rea element til skjema (500 × 500 px) (2)
  • Levereras direkt i brevlådan. Alltid fri frakt
  • Snabb leverans, 3–10 dagar
  • Betala med faktura eller efter att varan mottagits
posten-bring-dark-fresh